Partners

Ecosystem Navigators

Met Søren Madsen en Chris Karman is Ecosystem Navigators opgericht.

Søren Madsen

Met een B.sc. in Chemische Technologie en een Executive MBA in technologie- en innovatiemanagement, heeft Søren ervaring opgedaan gewerkt met bijna alle aspecten van innovatie in food, food-tech en ag-tech waardeketens.

Søren navigeert gemakkelijk tussen de visionaire, strategische, tactische en de concreet-operationele aanpak om nieuwe manieren te vinden om het concurrentievermogen van bedrijven, voedselregio’s, voedselclusters en voedselecosystemen te vergroten.

In de afgelopen 12 jaar heeft Søren een sleutelrol gespeeld bij de opbouw van het Agro Food Park in Aarhus, Denemarken, als het brein achter de strategische waardepropositie en het kernconcept. Vandaag de dag is Agro Food Park een internationaal erkend Innovatie Ecosysteem met ongeveer 80 voedsel en voedsel gerelateerde bedrijven en instellingen en ongeveer 1.250 mensen die er werken.

Naast zijn functie als clusterondernemer en m3 manager voor Agro Food Park, heeft Søren gewerkt als consultant voor regio’s en bedrijventerreinen in Denemarken en in het buitenland.

Søren is ook lid van de Board of Trustees van The European Foundation for Cluster Excellence, gevestigd in Barcelona.

Chris Karman

Opgeleid als ecoloog, begrijpt Chris het belang van de relaties tussen de spelers in een ecosysteem. In zijn carrière zijn relaties steeds belangrijker geworden. Hij werkte samen met onderzoeksorganisaties, de overheid en de industrie in een breed scala van sectoren (waaronder de maritieme sector, de watersector, de landbouw, de voedingssector en de chemie). Zijn echte beroep en passie is het begrijpen en toepassen van zakelijke relaties. Het werken met mensen om nieuwe gemeenschappelijke doelen te bereiken, hetzij leidend, hetzij coachend, heeft een veel breder toepassingsgebied dan alleen het onderzoek. Chris is werkzaam in het toegepast onderzoek en heeft diverse functies bekleed zoals researchmanager, afdelingshoofd en commercieel directeur van een van de Sciences groepen van Wageningen Universiteit en Research.

Chris speelde een sleutelrol in de fusie van de maritieme onderzoeksinstituten van Wageningen UR en TNO; hij richtte de Maritieme Campus Nederland op en maakte deel uit van het team dat het Amsterdams Instituut voor Geavanceerde Metropolitane Oplossingen ontwikkelde. Als onafhankelijk adviseur heeft Chris de ontwikkeling van vele initiatieven ondersteund, waaronder het Foodvalley 2030 programma (versnelling van het agrifoodinnovatiecluster in Nederland), het Verziltings-cluster (‘Zoet Zout Knooppunt’, met een focus op de verbinding van de academische wereld, beleidsmakers en boeren rond kritische verziltingsuitdagingen) en DigiShape (creatie van een innovatieplatform voor digitale transformatie van de Nederlandse watersector).